Genel

İstanbul Makine ile Tıkalı Tuvalet Gideri Açma Tesisatçı

İstanbul makine ile tıkalı tuvalet gideri açma tesisatçı öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmektedir. Bunun için tıkanıklığın meydana geldiği boruların tespiti yapılır. Tuvalet giderlerindeki tıkanıklıkların birçok sebebi olmaktadır. Birçok sebebi olmasına karşın tuvalete atılan suda erimeyen cisimler başlıca nedeni oluşturmaktadır. Bilinçli ya da bilinçsizce yapılan bu davranışlar tuvaletlerin tıkanmasına neden olabilmektedir. Bazen insanların tuvaletleri özensiz bir şekilde kullanmaları, bazen de temizlik yapılırken yanlışlıkla düşürülen bir sünger bu tıkanıklıklara neden olabilmektedir. Yanlışlıkla düşürülen cisimlerin bir eldiven vasıtasıyla alınması tıkanıklığı önlemenin en basit yoludur. Aksi takdirde bir tesisatçıdan yardım alınarak çeşitli tesisat açma yöntemleri ile bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür.

Tuvalet Tıkanıklığına Ne Sebep Olur?

Tuvalet tıkanıklığına sebep olan faktörler çeşitlidir. Bunları maddeler halinde sıralamak gerekirse;

• Kalitesiz ve suda erimeyen tuvalet kâğıtlarının tuvalete atılması,

• Özellikle bebekli ailelerin, bebeklerin altını temizlemek için kullandıkları ıslak mendillerin ya da bezlerin tuvalete atılması,

• Tuvaletlere atılan kadın pedleri, sünger ya da diş macunu tüpü gibi büyük cisimler,

• Binanın inşaat halindeyken tuvalete harç ve molozların dökülmesi,

• Tuvalet gideri döşenirken eğimsiz yapılması,

• Zaman zaman yaşanan giderlerdeki çökmeler,

• Özellikle eski binalarda pimaş borular içinde kireç oluşması.

Tuvalet Tıkanması Nasıl Önlenir?

Önleme, tıkanmış tuvaletler için en iyi çözümdür. Artık tıkanan tuvaletlerin olası nedenlerini bildiğinize göre, gelecekte tıkanmayı nasıl önleyeceğinize bir göz atalım. Tuvalet tıkanıklığını nasıl önleyeceğinize dair bazı kolay ipuçları!

  • Yıkanması amaçlanan şeyleri yıkamaktan kaçının. Sifonla yıkanamayan öğelerin bir listesini yapmak ve tuvalet kağıdı dışında hiçbir şeyi sifonu çekmemenizi hatırlatmak için banyo duvarına asmak yardımcı olur.
  • İki kez yıkama, tıkanıklıkların önlenmesine yardımcı olabilir. Tuvalet kağıdını kaseye atmadan önce atıkları yıkamak en iyisidir. Kağıt mendili ortadan kaldırmak için ikinci bir sifon kullanın.
  • Tuvalete fazla miktarda kağıt mendil atmayın. Kağıt mendil yıkanabilirken, aynı anda çok fazla sifon çekmek tuvaletin tıkanmasına neden olabilir. Çok fazla tuvalet kağıdını atmanız gerekiyorsa, bunu iki sifonu çekme arasında bölün.
  • Tuvalet kenarından sarkan tuvalet spreylerini kullanmaktan kaçının.
  • Deponun üstünü fazladan karşı alan olarak kullanmaktan kaçının. Haznenin üzerine sabun, kağıt havlu, kağıt mendil veya saç fırçası gibi herhangi bir nesne koymayın. Yanlışlıkla tuvalete çarpabilirsiniz.
  • Tuvaleti temizlemek için sert, kimyasal temizleyiciler kullanmamak en iyisidir. Özellikle eski boru tesisatınız varsa, temizleyiciler çok güçlü olabilir ve borulara zarar verebilir.
  • Tuvaletin iç işleyişinin düzenli bakımı ve muayenesi, tuvaletin en iyi şekilde çalışmasını sağlamada uzun bir yol kat edebilir. Her altı ayda bir kapsamlı bir denetim gerçekleştirin.

Uygun sifon uygulamaları ve biraz bakımla, çoğu durumda tıkanmış tuvaletler önlenebilir. Artık tuvaletinizin neden tıkandığını ve tıkanmayı nasıl önleyeceğinizi bildiğinize göre, tuvaletimizi birinci sınıf durumda tutabilirsiniz.

Tıkanan Tuvalet Nasıl Açılır?

Tuvalet tıkanıklığını evdeki basit yöntemlerle açmak zordur.  Genellikle kimyasal maddeler kullanılır, ancak bu yöntemler genellikle mutfak giderleri için uygulanabilir. Tuvalet giderini açmak için artık son teknoloji cihazlar kullanılmaktadır. Öncelikle kameralı sistem ile tıkalı olan tuvaletteki sorun tespit edilir. Sorunun nedeninin belirlenmesi, bir daha aynı yerden tıkanıklık yaşanmaması adına çok önemlidir.  Daha sonra tıkanıklığın sebebine göre robot cihaz başlığı takılır ve sorun çözülür. Bu yöntem ile kırılmadan, hiçbir yere zarar vermeden kameralı robot cihazlar ile tıkalı tuvalet giderleri kolaylıkla açılmaktadır. Kireçlenen su tesisatını açmak mümkün mü sorusu sürekli sorulmaktadır. Özellikle tıkanıklığa sebep olan maddenin sert olması durumunda robotun ucuna takılan keskin bir bıçak aparatı sayesinde bu madde kırılarak parçalanır ve sonrasında verilen basınçlı su ile bu parçaların kanalizasyona gitmesi sağlanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın